Süürias võitleb 339 Kõrgõzstani kodanikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria sõdurid
Süüria sõdurid Foto: SCANPIX

Süüria mässuliste ridades võitleb 339 Kõrgõzstani kodanikku, kellest 49 on naised ja 20 teismelised, ütles Kõrgõzstani siseministeeriumi terroritõrjeüksuse juht reedel.

Rafik Mambetalijev ütles Interfaxile, et hiljuti võeti Kõrgõzstani lõunaosas kinni rühm inimesi, kes aitasid kirgiise Süüriasse smugeldada ja varustasid neid võltsitud dokumentidega.

«Meiega piirnevad riigid kasutavad rangemaid karistusi nende puhul, kes on seotud sõjategevusega Süürias, aga meie seadused on jäänud humaanseks, sestap on oht, et meist saab õppepolügoon mite ainult meie kodanikele, vaid ka naaberriikide kodanikele, kes Süüriast tagasi pöörduvad,» ütles Mambetalijev.

Kõrgõzstanis on ekstremistliku või terroristlikuna arvele võetud 15 organisatsiooni, naaberriikides on samasugustes nimekirjades üle 20 rühmituse.

Mambetalijev ütles, et Kõrgõzstani õiguskaitseorganid teevad tihedat koostööd Kasahstani ja Tadžikistani kolleegide ning Moskva terroritõrjekeskusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles