Venemaa sõjalaevad sõidavad Venezuelasse

Marti Aavik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Chávez
Hugo Chávez Foto: AP / Scanpix

Mitmed Venemaa sõjalaevad ning 1000 sõdurit osalevad Venemaa ja Venezuela ühistel meremanöövritel Kariibi merel selle aasta sügisel.


Venezuela mereväeluure juhti Salbarore Cammarata't tsiteerides väidab Venezuela ajaleht Vea, et ühisõppused leiavad aset 10. kuni 14. novembril, vahendab Reuters.

Cammarata ütles, et see on Venemaa mereväele esimene kord osaleda sellistel õppustel Ladina-Ameerikas. Õppustel osaleb ka Venezuela õhuvägi.

«Kui Venemaa suure lennukaugusega maailmas ringi lendavad lennukid vajavad Venezuelas maandumisvõimalust, on nad teretulnud, meil probleeme pole,» ütles Venezuela president Hugo Chavez eelmisel nädalal oma iganädalases teleesinemises.

Chavez on öelnud, et ta kardab USA tungimist Venezuelasse ning selle ohu tasakaalustamiseks toetab ta Venemaa kasvavat geopoliitilist kohalolekut.

Venezuela ostab Venemaalt miljardite dollarite väärtuses relvi. Chavez on ostnud hävituslennukeid ning allveelaevu ja tunneb huvi karaketisüsteemide vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles