Draghi rõhutas euroalast väljumise võimatust

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpanga president Mario Draghi.
Euroopa Keskpanga president Mario Draghi. Foto: Michael Probst / AP

USAs Rahvusvahelist Valuutafondi (IMF) väisanud Euroopa Keskpanga president Mario Draghi tõrjus tagasi spekulatsioonid Kreeka lahkumise kohta euroalast ning tuletas ajakirjanikele taas meelde, et Euroopa ühisraha on pöördumatu.

Draghi rõhutas nädalavahetusel peetud pressikonverentsil oma 2012. aastal öeldud sõnu, et eurost «ei saa taganeda», kirjutab Wall Street Journal.

Samal ajal näib Kreeka koht eurotsoonis üha ebakindlam, kuna valitsuse ja kreeditoride vahel valitseb ülejäänud abiraha väljamaksmise vallas segadus ning eelseisvatel nädalatel on Ateenal vaja maksta väga kopsakaid arveid.

IMFi juht Christine Lagarde ütles laupäeval, et ta ei kuulnud Kreeka rahandusministri Yanis Varoufakise suust nende kohtumistel midagi uut, kuigi olukord on kriitiline.

Lagarde pani Kreeka valitsusele tungivalt südamele esitada abiraha saamiseks detailne taotlus. «Rahandusministri amet on süüvida sügavale analüüsidesse» ja astuda konkreetsetele järeldustele tuginedes otsustavaid samme, selgitas Lagarde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles