Helsingi pangaröövi uurimisel mängib suurt rolli valvekaamerast saadud lint

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto
Soome politseiauto Foto: Soome politsei

Soome politsei jõudis Osuuspankki filiaali röövimisega seotud pangaametniku jälile tänu valvekaamera lindile.

Uurimist juhtiv kriminaalpolitsei komissar Kari Niinimäki rääkis täna Ilta-Sanomatele, et pangatöötaja roll ettevõtmises sai selgeks just nende lintide läbivaatlusel. Samas ei soovinud ta avaldada, mida politseinikud sealt täpselt nägid. «Lindid paljastasid ühe mitmest pisiasjast,» oli ta nõus ütlema.

Politseinikud pidasid kinni vähem kui viis inimest, kel Niinimäki sõnul on välismaine päritolu.
Seda, et raharöövis kahtlustatakse välismaalast, teatas politsei juba kuriteo päeval. Eile ütles Niinimäki Soome meediale, et kahtlustatavate küsitlemisel tõlki tõenäoliselt vaja ei lähegi.

Nokkmütsiga mees jalutas reede päeval Töölö linnaosas Osuuspankki kontorisse, ulatas ümbriku koos raha nõudva sedeliga tellerile ja lahkus pärast 60 000 euro saamist pangast.

Politseinike sõnul oli tegemist lavastusega ja seega saab seda nimetada pigem pettuseks või varguseks, kuna selles osales ka pangatöötaja.

Politseinikud jätkavad kahtlustatavate, kelle täpset arvu pole avalikustatud, ülekuulamist. Hiljemalt homme selgub, kas politsei saab kahtluste tõttu esitada avalduse võtta jõuk vahi alla või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles