Medvedev: Krimmi tagasivõtmise eest vastutab kogu rahvas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev.
Venemaa peaminister Dmitri Medvedev. Foto: SCANPIX

Krimmi Venemaa koosseisu võtmise tagajärgede eest vastutavad nii Venemaa valitsus, parlament kui ka kogu riik, leiab peaminister Dmitri Medvedev.

«Kas meie riik oleks saanud niisugust stsenaariumi ära hoida? Ei oleks. Ja me kõik teame, miks. Tõsise välise majandusliku surve meie riigile tingis eelmise aasta peamine poliitiline otsus - Krimmi tagasivõtmine Venemaa koosseisu. Ja see oli ainuvõimalik. Me kõik - riik ja valitsus ja parlament - toetasime seda, teadvustades tõenäolisi tagajärgi. Ja nüüd vastutame üheskoos majandusprobleemide minimeerimise eest, sotsiaalse stabiilsuse ja Venemaa heaolu säilimise eest,» ütles Medvedev teisipäeval riigiduumale valitsuse tööst aru andes. 

«Krimmi poolsaar on hoolimata tema formaalsetest nõukogudejärgsetest piiridest alati olnud meie maa. Ta oli ka meie ühine valu ja ühine uhkus. Ja ühised raskused. Ja ühised võidud,» lausus peaminister. 

Tema väitel tähendas Krimmi tagasivõtmine paljude jaoks ajaloolise õigluse jaluleseadmist ning see oli jõu ja tähenduse poolest võrreldav Berliini müüri langemise ja Saksamaa ühendamisega või Hongkongi ja Macau Hiinale tagasiandmisega. 

«Pretsedenditu poliitiline ja majanduslik surve - see on hind meie seisukoha eest. Kuid kõik - nii võim kui ühiskond - said aru: meil pole muud teed, ähvardagu see meid millega tahes,» ütles valitsusjuht. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles