Euroopa Liidu ja Ukraina assotsiatsioonileppe on ratifitseerinud 14 riiki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko Brüsselis assotsiatsioonilepet allkirjastamas.
Ukraina president Petro Porošenko Brüsselis assotsiatsioonilepet allkirjastamas. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu ja Ukraina assotsiatsioonileppe on täielikult ratifitseerinud 14 riiki, teatas Ukraina välisministeeriumi eestkõneleja.

Pressiesindaja sõnul on nendeks riikideks Eesti, Läti, Leedu, Suurbritannia, Bulgaaria, Taani, Iirimaa, Malta, Poola, Rumeenia, Slovakkia, Ungari, Horvaatia ja Rootsi.

Luksemburgis, Soomes ja Hispaanias on parlamendid leppe ratifitseerinud ja see ootab riigipea allkirja. Saksamaal, Tšehhis ja Hollandis on leping ratifitseeritud parlamendi ühe koja poolt.

Austrias, Belgias, Kreekas, Itaalias, Küprosel, Portugalis, Sloveenias ja Prantsusmaal käivad ettevalmistused ratifitseerimise jätkamiseks.

«Me oleme tänulikud riikidele, kes lepingu on ratifitseerinud ja loodame, et ülejäänud Euroopa Liidu liikmesriigid kiirendavad seda eesmärgiga lõpetada kogu protsess 2015. aastal,» märgiti välisministeeriumi teadaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles