Hollande: kui Mistrale üle ei anta, saab Venemaa makstud raha tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande ütles kolmapäeval, et Prantsusmaa tagastab Venemaale helikopterkandjate Mistral eest tasutud raha, kui riik loobub laevade Moskvale üleandmisest.

«Erinevate stsenaariumite kohaselt on võimalik kas maksmine või kulude hüvitamine,» ütles Hollande pressikonverentsil pärast Vene presidendi Vladimir Putini märkusi, mille kohaselt ootab ta Prantsusmaalt kahe Mistrali eest makstud 1,2 miljardi euro tagastamist. 

Hollande lisas, et Mistralide üleandmine Venemaale ei ole praeguses olukorras võimalik.

Prantsuse riigipea kohtub reedel Armeenia pealinnas Jerevanis Putiniga, kus ta kavatseb enda sõnul arutada Mistralidega seoses tekkinud olukorra erinevaid lahendusvariante.

Prantsusmaa kohustus 2011. aastal sõlmitud kokkuleppe alusel ehitama ja tarnima Venemaale kaks kopterikandjat Mistral ühtekokku 1,2 miljardi euro eest. Leping nägi ette esimese kopterikandja Vladivostok üleandmist eelmisel sügisel, ent seoses Ukraina kriisiga lükkasid Prantsuse võimud aluste üleandmise määramata ajaks edasi.

Mistral on 199 meetrit pikk ja arendab kiirust üle 18 sõlme. Meeskonna suuruseks on 177 inimest, alus võib pardale võtta 481 inimest, 13 lahingutanki ja 70 autot. Laeva kopterirühma kuulub 16 lennumasinat, tekile mahub üheaegselt kuus kopterit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles