Mehhiko politsei leidis varastatud konteineri radioaktiivse ainega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mehhiko politsei teatas kolmapäeval, et leidis konteineri ohtliku radioaktiivse ainega, mis paar päeva tagasi Tabasco osariigis varastati.

Politseiametnike informatsiooni kohaselt oli konteiner jäetud ühe silla alla.

«Riikliku tuumaohutuskomisjoni kinnitusel leiti radioaktiivne aine, mis varastati 13. aprillil Tabasco osariigis. See on valve all,» ütles tsiviilkaitsekoordinaator Luis Felipe Puente oma Twitteri kontol.

Mehhiko võimud kuulutasid tööstuslikus radiograafias kasutatava iriidium-192 varguse ilmnedes viies lõuna- ja idaosariigis välja häireolukorra.

Konteineris, mis varastati esmaspäeval Tabasco osariigis Cardenases koos veoautoga. Ilmselt ei teadnud vargad, et autos oli ohtlik aine.

Tegemist ei ole esimese sarnase juhtumiga Mehhikos. 2013. aasta detsembris varastati veok konteineriga, kus oli äärmiselt radioaktiivne koobalt-60. Tollal vargad vahistati ja paigutati haiglasse, keegi surma ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles