Eero Janson: pagulased on eelkõige inimesed

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Immigrantide paat Itaaliale kuuluva Lampedusa saare juures.
Immigrantide paat Itaaliale kuuluva Lampedusa saare juures. Foto: SCANPIX

Paadipõgenike olukord, kes proovivad üle Vahemere jõuda Euroopasse, on muutumas järjest kriitilisemaks ja inimõiguste eksperdid soovitavad lääneriikidel võtta rohkem initsiatiivi järgnevate mere katastroofide ära hoidmiseks, saates «Kahekõne» käis probleemi lahkamas MTÜ Pagulasabi juht Eero Janson.

Jansoni sõnul on oluline lahenduse leidmiseks aru saada, miks inimesed võtavad ohtliku meretee ette, mitte ei tule euroopasse seaduslike teid pidi, vahendas ERR Uudised.

«Inimestel, kes põgenevad oma kodudest, sest neid kiusatakse taga ja nende inimõigusi rikutakse sõja tõttu, siis neil ei ole seaduslike ja turvalisi viise, kuidas euroopasse siseneda,» selgitas Janson.

Ka eestlastel endal on olnud vaja ette võtta tee üle mere Rootsi, kus ka väga paljud eestlased võeti vastu, samas võib vaielda, et eestlaste põgenemine oli ümberpaiknemine Euroopa kultuuriruumist, kuid praegusel juhul tulevad inimesed teisest kultuuriruumist.

Eero Jansoni sõnul on põgenikud eelkõige inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles