Kanaari saarte juures uppunud Vene laev võib tekitada keskkonnakatastroofi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalal Kanaari saarestikus Gran Canariast lõunas uppunud 120-meetrine Venemaa kalatraaler Oleg Naidenovilt lekib kütust.

Uppumise ajal oli alusel rohkem kui 1400 tonni kütuseõli, edastab AP.

Kanaari saarte võrguväljaande Canaries News andmetel märgati Oleg Naidenovi uppumispaigas suurt, umbes 12 ruutkilomeetri suurust õlilaiku, mis ekspertide arvates võib tekitada keskkonnakatastroofi.

Hispaania väljaanne El Pais teatas, et osa merel avastatud õlist on jõudnud Gran Canaria läänerannikule, kus asub mitu looduskaitseall olevat ala. Seal käivitati puhastusoperatsioon.

Hispaania valitsus kuulutas piirkonna katastroofialaks.

Oleg Naidenov süttis 12. aprillil olles Las Palmase sadamas ning turvalisuse huvides andsid Hispaania võimud käsu ohtlik laev avamerele pukseerida.

Vene traalerlaev põles mitu päeva, enne kui uppus 24 kilomeetri kaugusel rannikust 2400 meetri sügavusele.

Merekatastroofi uurijad tahava saata allveeroboti uppunud aluse juurde uurima, millised on kahjustused ning kui suur on õlileke.

Keskkonnakaitse organisatsioon Greenpeace edastas Euroopa Liidu võimudele raporti, milles väidetakse, et Oleg Naidenovi meeskond tegeles Kanaari saarte lähedal ebaseadusliku kalapüügiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles