Ka ühele ameeriklasele kiikas WC-potist vastu madu

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maisimadu.
Maisimadu. Foto: SCANPIX

Poolas Wroclavi linnas elav pensionär polnud ainus inimene, kes esmaspäeval oma WC-potist mao leidis. Kui sama päev jõudis õhtusse teiselpool Atlandi ookeani, vaatas roomaja tualetipotist vastu ka ühele New Yorgi mehele, selgub USA majandusajalehe Wall Street Journal veebiversioonist.


Bronxis elav mees sattus ihuhäda kergendama minnes silmitsi ligi meetri pikkuse maisimaoga. Ta helistas päästeteenistusse, kes saabus kohale ja toimetas roomaja loomade hoiupaika.

Maisimadu ei kuulu selle kandi loodusliku fauna sekka. Vabadusest leiab seda liiki USA kaguosast. Samas on maisimaod oma ohutuse, rahuliku loomuse ja kirgast karva naha tõttu menukad koduloomad.

Arvatakse, et sarnaselt Poolas pensionäri ehmatanud anakondale jõudis ka see maisimadu uue kohtumiseni läbi torustiku. Wall Street Journalile sündmust kommenteerinud herpetoloogi Jack Conradi sõnul pole maisimadu küll eriti veelembene, kuid sarnaselt teistele madudele iseloomustab teda hea ujumisoskus.

Kuigi Wall Street Journal samal päeval aset leidnud Poola juhtumit ei maininud, meenutas leht, et inimese ja mao ootamatuid kohtumisi WCs on varem ette tulnud nii USAs kui ka näiteks Austraalias, Inglismaal ja Hiinas. Üks värvikamaid juhtumeid leidis aset Taiwanil, kus mees ei leidnud madu mitte WC-poti kaant avades, vaid sai tema kohalolekust aimu alles potil istudes, kui roomaja teda genitaalidest hammustas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles