Jeemeni ekspresident kutsub mässulistest liitlasi ÜRO otsuseid täitma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šiiamässulised huthid.
Šiiamässulised huthid. Foto: SCANPIX

Jeemeni ekspresident Ali Abdullah Saleh kutsus oma mässulistest liitlasi viima ellu ÜRO Julgeolekunõukogu otsuseid vastutasuks Saudi Araabia juhitava koalitsiooni õhurünnakute lõpetamise eest.

«Ma kutsun Ansarullah't (huthi šiiamässulisi) nõustuma kõigi ÜRO Julgeolekunõukogu otsustega ning neid ellu viima vastutasuks koalitsioonivägede agressiooni peatamise eest,» ütles Saleh avalduses, mis tema nimel tema eratelekanalis ette loeti.

Saleh kutsus ka terrorivõrgustiku Al-Qaeda ning president Abedrabbo Mansour Hadile lojaalseid poolsõjaväelisi üksusi lahkuma kõikidest provintsidest, eriti Adenist, kus on aset leidnud ägedad lahingud rivaalitsevate jõudude vahel.

ÜRO Julgeolekunõukogu kehtestas sel kuul relvaembargo mässuliste liidritele, teiste seas Saleh' pojale Ahmedile, ning nõudis, et huthid lahkuksid valitsusasutustest, mille nad hõivasid pärast Sanaa vallutamist septembris.

Saleh, kellel on endiselt mõjujõudu huthidega liidus olevate armeeüksuste üle, tervitas resolutsiooni kui teed «verevalamise lõpetamisele» Jeemenis.

Saudi Araabia juhitav koalitsioon alustas õhurünnakuid mässuliste ja nende liitlaste vastu 26. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles