Ööhuntide plaan Berliini sõita purunes Poola piiril

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin (vasakul) koos Ööhuntide juhi Aleksandr Zaldostanov.
Vene president Vladimir Putin (vasakul) koos Ööhuntide juhi Aleksandr Zaldostanov. Foto: SCANPIX

Seitsekümmend aastat pärast Nõukogude armee tungimist Ida-Euroopasse ja natsi-Berliini alistamist üritas poliitiline ja Vladimir Putini poolt soositud motoklubi Ööhundid teekonda korrata. Plaani lõikasid läbi Poola piirivalvurid.

Ööhundid on USAs mustas nimekirjas osalemise tõttu Krimmi annekteerimises Venemaa poolt. Ühtlasi väidab tsikliklubi, et nende liikmeid leidub ka Ida-Ukrainas sõjategevust korraldavate mässuliste ridades.

Oma teates Vene saatkonnale Varssavis selgitas Poola välisministeerium, et «hunte» ei lubata riiki siseneda, kuna nende sealviibimise, ööbimiseks valitud hotellide ning teekonna marsruudi osas puudus vajalik informatsioon, kirjutab Financial Times.

Lähedalseisva allika sõnutsi kehtib keeld kogu Schengeni ala suhtes.

Motikamehed plaanisid täna Moskvast Valgevene suunas teele asuda, ületada Poola piiri esmaspäeval ning jõuda Berliini 9. maiks. Külastada kavatseti ka Bratislavat, Viini ja Prahat. 

Nagu selgitas lõppeval nädalal üks jõugu liidreid Aleksei Vaits, «puudub meie ettevõtmisel igasugune kättemaksumotiiv. Me ei kavatse öelda et «vaadake, meie oleme võitjad». Vastupidi, meie sõit on mõeldud lepituseks, rahuks. Meil on tarvis öelda oma Saksa vendadele, et hakkame rahus elama. Saame kokku ja saame headeks naabriteks. Ukraina on meie siseasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles