Porošenko kutsus Ježeli tagasi suursaadiku kohalt Valgevenes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petro Porošenko
Petro Porošenko Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko võttis laupäeval vastu otsuse kutsuda Mõhhailo Ježel tagasi suursaadiku kohalt Valgevenes.

«Suursaadik esindab Ukraina riiki. Võtsin vastu otsuse tema tagasikutsumisest ja praegu on vormistamisel dokumendid uue suursaadiku nimetamise osas,» ütles Porošenko.

«Nagu te teate mängib Minsk praegu väga tähtsat rolli välispoliitika ja julgeolekupoliitika realiseerimisel. Kahtlemata pean ma võtma arvesse seda rolli, et tagada Ukraina pidev kohalolek Minskis,» lisas riigipea.

Ježel oli 2010. aasta märtsist kuni 2012. aasta veebruarini Ukraina kaitseminister. 3. aprillil 2013 nimetas tollane president Viktor Janukovõtš ta suursaadikuks Minskis.

Mullu oktoobris algatas Ukraina sõjaväeprokuratuur uurimise endiste kaitseministrite ja sõjaväejuhtide osas seoses inseneri- ja raadioelektroonilise võitluse üksuste likvideerimisega.

Teiste uurimise all olevate ministrite seas nimetati ka Ježelit.

Sõjaväeprokurör Anatoli Matioss ütles tollal, et lisaks tehti ainuüksi nelja aasta vältel riigi seadustesse üle 600 muudatuse, mis sisuliselt lõhkusid Ukraina relvajõudude tervikliku toimimise süsteemi ja kõigil neil ministritel oli selles oma osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles