Petturist šerpa päästis 18 mägironija elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägironijad
Mägironijad Foto: SCANPIX

Möödunud laupäeval tabas Nepali maavärin, mis tõi kaasa ka lumelaviini, milles hukkus Džomolungma baaslaagris olnud mägironijaid.

Kohaliku petturist šerpa tegu päästis aga 18 mägironija elu, edastab AFP.

«Saabusime Kathmandusse ja siis saime teada, et meie šerpa on koos talle ette makstud rahaga kadunud,» sõnas mägironijaterühma kuulunud kreeklane Nerit Sophoclis Paitis.

Džomolungmat vallutada tahtnud mägironijate rühma kuulus lisaks üheksale kreeklasele ka üheksa Indiast pärit mägironijat.

Grupp teatas raha vargusest Nepali politseile ning mägironimisametnikele. Kuna raha ei olnud ja šerpat ka mitte, siis otsustati kodumaale tagasi lennata.

«Lõppkokkuvõttes päästis see valelik šerpa meie elu, kuid meil on Džomolungmal sõpru, kes jäid seal ellu, kuid on raskes olukorras,» teatas Paitis.

Džomolungmal hukkus maavärinast tingitud lumelaviinides vähemalt 18 inimest ning umbes 60 on saanud vigastada.

Uudisteagentuuride andmetel on Nepali maavärina ohvrite arv kerkinud üle 3200 inimese ning rohkem kui 6500 on saanud kannatada.

Nepali võimude sõnul oli tegemist viimase 80 aasta kõige rängema maavärinaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles