Baltimaade sotsiaaldemokraadid leppisid kokku koostöös

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: .

Baltimaade sotsiaaldemokraatlikud parteid leppisid laupäeval Leedus toimunud foorumi käigus kokku tihedamas koostöös Euroopa Liidu ja Euroopa Parlamendi raames.

Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht Ivari Padar kirjutas koos Leedu peaministri, Leedu Sotsiaaldemokraatliku Partei liidri Gediminas Kirkilase ja Läti Sotsiaaldemokraatliku Tööpartei esimehe, Riia aselinnapea Janis Dinevicsiga alla kokkuleppele, mis näeb ette parteide tihedama koostöö sotsiaal-, majandus- ja välispoliitilistes küsimustes.



«Välispoliitikas leppisid Baltimaade peaministrid kokku toetuses Gruusia territoriaalsele terviklikkusele, selle iseseisvusele ning NATOsse ja Euroopa Liitu pürgimisel,» ütles foorumil Kirkilas.



«Sellist arvamust väljendame ka Euroopa ja maailma sotsiaaldemokraatide ühendustele, millesse kuuluvad nii Briti leiboristid ja Hispaania sotsiaaldemokraadid kui ka paljud teised mõjukad parteid,» lisas ta.



Dinevics kinnitas, et erakondade koostöö ei piirdu vaid välispoliitiliste küsimustega.



«Meie jaoks on sama tähtis ka Läänemere regiooni võrdne sotsiaalne ja majanudslik areng,» kinnitas ta.



«Just nimelt sotsiaaldemokraatide kava «Sotsiaalne Euroopa», mis on koostatud Skandinaavia mudeli põhjal, on see väli, millel on võimalik ja tuleks arendada Baltimaade sotisaaldemokraatide ulatuslikumat koostööd,» lisas Dinevics.



Sotsiaaldemokraadid kavatsevad märkimisväärsemaid ühisüritusi Euroopa Parlamendi valimiste eel, võimalik on ka ühiste aktsioonide korraldamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles