Peskov Prantsusmaale: kas Mistralid või juba makstud summa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-tüüpi dessantlaevad Sevastopol ja Vladivostok (taga paremal) Prantsusmaal STX Les Chantiers de l'Atlantique'i laevatehases.
Mistral-tüüpi dessantlaevad Sevastopol ja Vladivostok (taga paremal) Prantsusmaal STX Les Chantiers de l'Atlantique'i laevatehases. Foto: SCANPIX

Kremli teatel ei arutanud Venemaa president Vladimir Putin ja Prantsusmaa riigipea François Hollande läinud reedel toimunud kohtumisel Mistral-klassi helikopterikandjate üleandmise kuupäevi.

«Ei, mingeid konkreetseid kuupäevi ei kõlanud,» ütles Putini pressisekretär Dmitri Peskov täna ajakirjanike küsimustele vastates, ent kinnitas, et Mistralide teema tuli jutuks.

«Kinnitust sai varasem seisukoht. See seisukoht on väga lihtne: kas kaup või juba makstud summa. Üldiselt saavad poolte seisukohad siin kokku,» selgitas Peskov.

Hollande ütles varem Pariisis pressikonverentsil, et Prantsusmaa ja Venemaa lähtuvad Mistralide osas sellest, et Pariis kas teostab tarne ja saab selle eest raha või siis hüvitab tellijatele kulud.

Ühtlasi tõdes ta, et praegustes tingimustes ei ole Mistralide Venemaale tarnimine võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles