PÄEVAINTERVJUU: retoorikale vaatamata püsib EL sanktsioonide osas ühtsena

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui mõnest Euroopa pealinnast tuleb ka signaal, et Venemaale kehtestatud sanktsioonid on kahjulikud ja neid pole üldse vaja, ei tasu teha järeldusi, et see riik hakkab Euroopa ühtsust lõhkuma, ütles Euroopa Komisjoni asepeasekretär Henrik Hololei nädalavahetusel Lennart Meri konverentsi ajal antud intervjuus.

«Retoorikat on, erinevat retoorikat, see on kahetsusväärne, muidugi oleks hea kui kõik räägiksid samal häälel,» märkis Hololei. «Aga teisalt reaalsete otsusteni jõudes ei ole küll üks või teine riik olnud see, kes sellega kaasa ei lähe.»

«Üks valitsusjuht, keda on palju tsiteeritud just selle poole pealt, et justkui tema võiks olla see, kes Euroopa ühtsusega kaasa ei tule, on oma intervjuus väga selgelt välja öelnud, et jah, meil on siin erinevad nägemused, aga kui asi läheb otsustamiseks, siis me käitume täpselt samamoodi nagu Saksamaa,» tõi ta näite.

Hololei esines Lennart Meri konverentsil ka arutelupaneelis pealkirjaga «Sanktsioonid: mõõk või bumerang?».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles