Nepali maavärina ohvrite arv on kerkinud üle 4300 inimese

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nepali maavärinas hukkunu
Nepali maavärinas hukkunu Foto: SCANPIX

Möödunud nädala laupäeval tabas Nepali maavärin, mille magnituud oli 7,8 ning hiljem veel järeltõuge magnituudiga 6,5.

Rahvusvaheliste päästeorganisatsioonide teatel on looduskatastroofis elu kaotanud rohkem kui 4300 inimest ning kannatanuid on üle 8000, edastab AFP.

ÜRO ning veel mitmed teised abiorganisatsioonid koostöös erinevate riikidega saadavad katastroofipiirkonda ellujäämiseks vajalikku ning päästemeeskondi.

ÜRO toiduprogrammi World Food Programme (WFP) esindajate teatel on Nepali abistamise puhul tegemist väga massiivse ning head koostööd ja logistikat nõudva abioperatsiooniga.

WFP eksperdid saabusid Nepali pealinna Katmandusse möödunud pühapäeval, tegemaks kindlaks, mida tuleks saata abivajajatele esmajärjekorras.

WFP on valmistanud Dubais ette lennuki, kus on nii vett kui energiabatoone ning see saadetis peaks täna jõudma Katmandusse.

Juba praegu on katastroofialal toidupuudus ning WFP on nii Nepalis  kui naaberriikides Hiinas ja Indias asunud tagavarad välja jaganud.

Abiorganisatsioonide esindajad uurisid maavärinapiirkonnast sateliitfotosid, et saada täpne ülevaade katastroofiala suurusest.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) teatel on neil Nepalis ravimeid umbes 80 000 inimese jaoks kolmeks kuuks.

Rahvusvaheline Punane Rist teatas, et Nepali katastroofis kannatanute abistamiseks on vaja üle 30 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles