Pildid: Katmandus päästeti üle 80 tunni majarusudes olnud mees

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nepali mees ootas üle 80 tunni, et päästjad maavärina järgselt ka temani jõuaksid.

Nepali-Prantsuse päästjaterühm leidis 28-aastase Rishi Khanali eile Katmandus kokku varisenud korrusmaja jäänustest, edastab AFP.

Umbes kolm ja pool ööpäeva kannatanud mees jäi joogi ja söögita ellu.

Khanali katsumused algasid möödunud laupäeval keskpäeva paiku, kui maavärin magnituudiga 7,8 Nepali raputas.

Nepali võimude ja abiorganisatsiooni andmetel on hukkunuid üle 5000 ning vähemalt 7000 inimest on saanud suuremaid või väiksemaid vigastusi.

Khanali leidmine andis lootust, et kuskil võib veel olla  rusude all lõksus elus inimesi.

Meedia andmetel oli Khanal mitmekordse hoone teisel korrusel, kui maja maavärina tagajärjel purunes. Mees jäi majavaringus lõksu, kuid ei hukkunud. Ta ei kaotanud lootust, et ta lõpuks leitakse.

Päästjad kuulsid ta appihüüdeid ja majajäänuseid eest tõstes ning endale teed tehes jõudsid temani. Khanali lähedalt leiti ka kolme inimese surnukehad.

Nepaallase päästeoperatsioon kestis kokku viis tundi. Khanali pandi kanderaamile ja viidi haiglasse, kus tal diagnoositi jalauluumurd. Arstide sõnul on ime, et majavaringu alla jäänud mehel nii vähe vigastusi on.

«Tundub, et see mees jäi ellu vaid oma suurele tahtejõule ja lootusele, et ta pääseb,» lausus üks arstidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles