Hollande: lastepilastajatest rahuvalvajatele ei halastata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdurid KAVis.
Prantsuse sõdurid KAVis. Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande tõotas täna, et Kesk-Aafrika Vabariigis tegutsenud rahuvalvajatel ei ole halastust loota, kui leiab kinnitust, et nad vägistasid nälgivaid lapsi toidu eest.

«Kui mõned sõdurid on halvasti käinud, ei halasta me neile,»  kinnitas Hollande.

Prantsuse kaitseministeerium eitab katset mätsida kinni skandaali rahuvalvajatega, kes väidetavalt kuritarvitasid seksuaalselt Kesk-Aafrika Vabariigi lapsi.

«Puudub igasugune soov midagi varjata,» ütles Prantsuse kaitseministeeriumi esindaja Pierre Bayle.

«Me ei varja fakte, me püüame fakte kontrollida,» lisas ta, kuid hoiatas süüdistuste eest, enne kui väited on kinnitust leidnud.

Briti ajalehes Guardian ilmusid väited, et üks kõrge ÜRO abitöötaja vallandati, kuna ta oli lekitanud siseraporti, mis rääkis  Prantsuse sõdurite seksuaalvägivallast Kesk-Aafrika Vabariigi pealinna Bangui pagulaskeskuses.

Ministeeriumi andmeil teatas kuritarvitamisest umbes 10 last ja rikkumised leidsid väidetavalt aset KAVi pealinna Bangui lennujaama lähistel asuvas sisepõgenike keskuses ajavahemikus 2013. aasta detsember kuni 2014. aasta juuni.

Prantsuse valitsuseni jõudsid ÜRO inimõiguste voliniku kaudu «2014. aasta juuli lõpus laste süüdistused, kelle sõnul kuritarvitasid neid seksuaalselt Prantsuse sõdurid,» teatas kaitseministeerium kolmapäeval.

Seejärel alustati viivitamatult uurimist, lisati tollases avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles