Kadõrov on valmis osalema tunnistajana Nemtsovi mõrvajuurdluses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov
Ramzan Kadõrov Foto: SCANPIX

Tšetšeenia liider Ramzan Kadõrov teatas neljapäeval valmidusest osaleda tunnistajana Vene opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi mõrvajuurdluses.

«Ma olen valmis tunnistama. Ma teen seda hea meelega. See ei valmista mulle mingeid probleeme, eriti et tema (Nemtsovi) lapsed nõuavad seda,» ütles Kadõrov raadiojaamale Govorit Moskva.

Ta lisas, et tahaks teada, milliseid küsimusi Nemtsovi advokaadid kavatsevad talle esitada.

Nemtsovi lapsi esindav advokaat Vadim Prohhorov ütles eelmisel nädalal Interfaxile, et on palunud uurijatel küsitleda Tšetšeenia kõrgeid ametiisikuid.

«Me edastasime 22. aprillil juurdluskomiteele taotluse küsitleda vabariigi liidrit Ramzan Kadõrovit, riigiduuma liiget Adam Delimhanovit, pataljoni Sever asekomandöri Ruslan Geremejevit, pataljoni Sever komandöri Alibek Delimhanovit ja föderatsiooninõukogu liiget Suleiman Geremejevit,» ütles Prohhorov.

Advokaat arvab, et juurdluse läbiviimist Tšetšeenias takistatakse. «Uurijad töötavad. See on väga hea. Aga Tšetšeenia territooriumil takistatakse nende tegevust. Näiteks ei ole uurijatel olnud võimalik Ruslan Geremejevi asukohta välja selgitada.»

Nemtsovi mõrva eeluurimisaega on pikendatud 28. augustini.

Basmannõi kohus on andnud korralduse viie Nemtsovi tapmises kahtlustatava mehe 28. aprillini vahi alla hoidmiseks. Nende hulgas on teo toimepanekus kahtlustatavad Zaur Dadajev ja Anzor Gubašev ning nende arvatavad kaasosalised Hamzat Bahhajev, Tamerlan Eskerhanov ja Šadid Gubašev.

Neli kahtlusalust eitab seotust Nemtsovi mõrvaga, Dadajev võttis algselt süü omaks, ent teatas hiljem, et tunnistus pressiti talt välja.

Nemtsov lasti maha 27. veebruari hilisõhtul Moskva kesklinnas Kremli lähedal Suurel Moskvoretski sillal, kus ta jalutas oma ukrainlannast tüdruksõbraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles