Ivanov: Lääs tahab ajalugu ümber kirjutada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Ivanov.
Sergei Ivanov. Foto: ITAR-TASS

Kremli administratsiooni juht Sergei Ivanov ütles telekanalile Russia Today antud intervjuus, et nii Ameerika Ühendriigid kui Lääne-Euroopa üritavad ümber kirjutada ajalugu ja väänata fakte, mis puudutavad Teist maailmasõda.

«Kõik need katsed ei vasta tegelikkusele, nad on lihtsalt valed,» rääkis Ivanov ja tõi näiteks kommunismi ja fašismi asetamise ühele pulgale. «Lääne propagandistid peaksid häbi tundma.»

Ivanov märkis ära ka Euroopa ajakirjanduses läbi viidud uuringu, mille järgi on 60% vastanutest arvamusel, et otsustavat rolli Teise maailmasõja võidus mängisid Ameerika ja Suurbritannia. «Pange tähele – kümme aastat tagasi oli see number veel 40%,» lausus mees. «Inimeste vaadetes on toimunud kardinaalne muutumine.»

Samuti vihjas Ivanov suurele hulgale «ajaloolistele dokumentidele», mis kinnitavad – just Nõukogude Liit mängis otsustavat osa inimkonna ajaloo kõige kohutavama konflikti õnnelikus lõpplahenduses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles