Kreml kritiseeris Kiievi juurdlust Odessa tapmiste osas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Dolgov.
Konstantin Dolgov. Foto: ITAR-TASS

Vene välisministeeriumi inimõigusvolinik Konstantin Dolgov kutsus üles 2014. aasta mais Ukrainas Odessas toimunud ohvriterohke tulekahju põhjalikule uurimisele ning kutsus Kiievi algatatud juurdlust «õigluse teesklemiseks».

«Ukraina võimud pole aasta aega pärast Odessa tragöödiat seda neonatside kuritegu uurinud. Mitte kedagi pole karistatud,» sõnas diplomaat suhtlusvõrgustikus Twitter.

«Kui äärmuslasi ei võeta vastutusele, on Kiievi võimude väited, et nende prioriteediks on demokraatia, fiktsioon», lisas ta.  

«See Ukraina võimude ersats «juurdlus» Odessa juhtumi osas on õigluse teesklemine, seda ei võta tõsiselt isegi muidu poliitkorrektsed Euroopa Nõukogu eksperdid,» sõnas volinik.

Mullu maikuus hukkus Ukraina lõunaosas Odessas rahutustes 49 ning sai viga 200 inimest.

Ukraina peaprokuröri asetäitja Volodõmõr Huzõri teatel on seoses eelmisel aastal 2. mail Odessas toimunud sündmustega süüdistus esitatud 22 inimesele ning 13 isikut on tagaotsitavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles