Video: Baltimore`i politseinikud läksid kohtu alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseibussi juhtinud Caesar Goodson.
Politseibussi juhtinud Caesar Goodson. Foto: Reuters/ScanPix

Kuus Ameerika Ühendriikide Baltimore`i linna politseinikku astusid eile kohtu ette süüdistatuna 25-aastase mustanahalise kinnipeetava Freddie Gray tapmises.

Prokurör heidab ette, et politseibussi juht Caesar Goodson sõitis tahtlikult suurel kiirusel mööda Baltimore`i tänavaid, sellal kui Gray polnud turvaliselt istme külge kinnitatud ja loksus mööda autot ringi. Säärane teguviis annab politseinikele võimaluse kahtlusalust piinata või isegi tappa niiviisi, et nad ise ei peaks inimest puudutamagi. Korrakaitsjad ignoreerisid ka kinnipeetava korduvat palvet saada arstlikku abi.

Kuuest kohtualusest politseinikust kolm on valge- ja kolm mustanahalised, nende hulgas ka Goodson.  

Gray võeti 19. aprillil vahi alla pärast seda, kui oli loonud ohvitseridega silmsideme ja kohe pärast seda jooksu pistnud. Väidetavalt oli tema valduses seadusega keelatud vedrunuga.

Esialgse uurimise põhjal murdis mees politseibussis viibides oma kaela, samuti leiti tema peast haav, mille võis olla tekitanud bussisalongist välja turritav polt.

Kohalikud võimud loodavad, et kiire kohtumõistmine hoiab ära linnas mõrva üle puhkenud rahutuste ja meeleavalduste laiema leviku.

Tänavatele kogunenud rahvamass võttis uudise vastu juubeldades, kuid leidus ka skeptilisi noote. «See oli kõigest esimene samm,» ütles 45-aastane Baltimore`i elanik Dante Valentine. «Ühelt poolt on mul hea meel, aga teisalt saame näha, millist laadi õigusemõistmine tuleb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles