Pildid: prohvet Muhamedi karikatuuride võistlusel USAs leidis aset tulistamisintsident

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs Texase osariigis Dallase eeslinnas Garlandis korraldati eile islami prohvet Muhamedi karikatuuride joonistamise võistlus Muhammed Art Exhibit, kuid see tuli tulistamisintsidendi tõttu katkestada.

Garlandi politsei teatel leidis tulistamine aset karikatuuride võistluspaigast Curtis Cullwell Centerist väljapool, edastab Reuters.

Politsei sõnul sõitsid kaks relvastatud isikut karikatuuride joonistamisvõistluse hoone juurde ning avasid tule hoone juures valves olnud turvamehe pihta, kes sai kergelt vigastada.

Politseinikud lasid tule avanud kaks isikut maha.

«Veel ei ole selge, kas tulistamisintsident oli otseselt seotud prohvet Muhamedi teemaliste karikatuuridega,» sõnas Garlandi politsei pressiesindaja Joe Harn.

Hoones olnud isikud ja lähedal asuvate firmade töötajad evakueeriti.

Prohvet Muhamedi karikatuuridevõistluse korraldas äärmusparempoolseks peetav organisatsioon American Freedom Defence Initiative (AFDI), mida tuntakse ka nime all Stop Islamization of America.

AFDI juht on islamivastane blogija ja aktivist Pamela Geller, kes ütles enne ürituse korraldamist, et nende eesmärgiks on seista sõnavabaduse eest.

Pühapäevase karikatuuridevõistluse peaauhinnaks oli 10 000 dollarit parima prohvet Muhamedi pilava pildi eest.

Osa kohalikke võime ja elanikke kritiseeris sellise ürituse korraldamist, kuna see solvab moslemeid.

Islami reeglite kohaslet ei tohi prohvet Muhamedi kujutada mitte mingil viisil, isegi siis kui tegemist on austusega.

AFDI on silma paistnud sellega, on ostunud bussidelt reklaampinda, kuhu on pandud islamit kritiseerivaid  reklaame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles