Ateena keskvalitsuse vastu: linn hoiab oma rahast kinni

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giorgios Kaminis sai Ateena linnapea ametisse viis aastat tagasi, enne oli ta kodanike ombudsman linnavalitsuse juures.
Giorgios Kaminis sai Ateena linnapea ametisse viis aastat tagasi, enne oli ta kodanike ombudsman linnavalitsuse juures. Foto: LOUISA GOULIAMAKI / AFP

Käsk kohalike omavalitsuste rahavarud riigile üle anda tabas Ateena linnapead nagu välk selgest taevast.

Giorgios Kaminis viibis sel hetkel parasjagu Viinis, kus leidis aset Euroopa Liidu pealinnade meeride kokkutulek, kirjutab Financial Times.

«Ma korraks juba mõtlesin, et nüüd peaks järgmise lennuga tagasi Ateenasse lendama. Siis aga otsustasin ma asja oma [Euroopa linnapeadest] kolleegidega arutada,» ütles Kaminis Briti majanduslehele.

Kaminis lisas, et mitmed Euroopa meerid olid täpselt sama šokeeritud, kui tema ise.

Kreekat ootab 12. mail ees 750 miljoni eurone laenumakse Rahvusvahelisele Valuutafondile, aga riigikassa tühjeneb tempokalt.

Nii Ateena linna kui ka Kreeka ülejäänud 330 kohaliku omavalitsuse juhid kinnitavad, et soovivad küll valitsust aidata, kuid ei ole valmis andma tingimusteta üle 1,2 miljardit eurot, mis neil «kamba peale» kukrus on.

Tänase seisuga on dekreedile kuuletunud vaid käputäis Syriza-meelseid meere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles