ÜRO peasekretär osaleb Moskvas 9. mai pidustustel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon.
ÜRO peasekretär Ban Ki-moon. Foto: Shizuo Kambayashi/AP/Scanpix

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon osaleb laupäeval Ukraina kriitikast hoolimata Moskvas Teise maailmasõja võidu 70. aastapäeva pidustustel.

Ban külastab Moskvasse reisimise eel Poolat, osaledes sealsetel Teise maailmasõja lõpu aastapäeva üritustel, ning suundub seejärel Ukrainasse, ütles ÜRO pressiesindaja Stéphane Dujarric esmaspäeval.

Ukraina välisminister Pavlo Klimkin ütles eelmisel nädalal ajakirjanikele, et Ban saadab Moskvas pidustustel osaledes täiesti vale sõnumi.

Visiit Venemaale tähendaks ÜRO hartat ja mitut teist maailmaorganisatsiooni nurgakiviks olevat põhimõtet rikkunud riigi premeerimist, sõnas Klimkin.

ÜRO peasekretär peab kõnelusi Vene presidendi Vladimir Putiniga ning kohtub teiste Moskvasse pidustustele saabunud delegatsioonide juhtidega.

Neljapäeval külastab ta Poola sadamalinna Gdański, osaledes seal Teise ilmasõja lõpu üritustel ning kohtudes president Bronislaw Komorowskiga.

Ban kohtub reedel Kiievis Ukraina presidendi Petro Porošenkoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles