Vene opositsionäärid eitavad eelseisvat kohtumist Merkeliga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva valmistub suureks paraadiks.
Moskva valmistub suureks paraadiks. Foto: SCANPIX

Vene riigiduuma liige Dmitri Gudkov kummutas teated, nagu võiksid Vene opositsiooni esindajad kohtuda Saksamaa kantsleri Angela Merkeliga tema Moskva-visiidi ajal.

«Ma kontrollisin oma kanaleid pidi - see on täielik väljamõeldis. Ei tule mingisugust kohtumist, seda pole arutatud ega plaanitud,» ütles Õiglase Venemaa fraktsiooni kuuluv Gudkov täna Interfaxile.

Tema andmeil ei ole sakslased Vene opositsiooni esindajatega ühendust võtnud ega mingitele kohtumistele kutsunud.

Opositsionäär Aleksei Navalnõi pressiesindaja Kira Jarmõš ütles samuti, et opositsiooni esindajatel ei ole Merkeliga kohtumist plaanis. Jarmõši hinnangul on selline uudis välja mõeldud selleks, et hiljem saaks väita: «Merkel keeldus opositsiooniga kohtumast».

Ajalehe Izvestija andmeil võib 10. mail Moskvasse saabuv Merkel kokku saada Vene opositsionääridega. Väljaande väitel pidasid opositsioonijuhid 30. aprillil nõu ning otsustasid, et Merkeliga lähevad kohtuma Aleksei Navalnõi, Mihhail Kasjanov, Ilja Jašin, Dmitri Gudkov ja Gennadi Gudkov.

Merkel kohtub 10. mail Vene presidendi Vladimir Putiniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles