Rootsi politsei ei leidnud lennureisijalt lõhkeaineid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boeing 777 Arlanda lennuväljal.
Boeing 777 Arlanda lennuväljal. Foto: SCANPIX

Politsei ei leidnud Stockholmis võimaliku pommiohtu tõttu hädamaandunud lennukist kinni peetud reisijalt lõhkeaineid, ka ei leitud neid Pakistani lennukist.

Arlanda lennuväljalt meediale edastatud teate järgi evakueeriti kõik reisijad. Politsei pidas kinni ühe mehe, kes vastupanu ei osutanud, vahendas MTV3.

Lennuki ülejäänud 272 reisijat toimetati kohalikku hotelli, kus nad peavad ootama reisi jätkumist. Politsei on küsitlenud ka teisi reisijaid ja Iltalehti andmetel peavad nad jääma Stockholmi umbes 24 tunniks.

Õhusabotaažis kahtlustatav mees on Kanada passiga pakistanlane ja ta viidi ülekuulamisele.

Ametivõimud kontrollisid võimaliku pommi tõttu üle nii lennuki kui pagasi.

Ajalehe Aftonbladet andmetel oli lennuväljal 15 politseipatrulli ja lisaks kiirabibrigaade ja päästeametisõidukeid.

Lennufirma Pakistan Airlinesile kuuluv Boeing 777 oli teel Torontost Karachisse. Lennuki pardal oli 273 reisijat. Kanada ametivõimud said esmalt hoiatava telefonikõne ühelt naiselt ja võtsid seejärel ühendust Boeing 777 kapteniga ning teavitasid teda oletatavast pommimehest.

Boeingu kapten teatas enne hädamaandumist Arlanda lennujuhtidele, et kardetavasti viibib lennukis lõhkeainet omav inimene.

Arlanda lennuvälja pressiesindaja sõnul pakutakse vajajatele kriisiabi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles