Netanyahu püüab koalitsiooni kokku panna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu Knessetis.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu Knessetis. Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu üritab uue valitsuskoalitsiooni kolmapäevaseks tähtajaks kokku saada.

Netanyahul on olnud tõsiseid probleeme kokkulepete saavutamiseks võimalike partneritega, et moodustada 120-kohalises knessetis enamuskoalitsioon. Kui koalitsioon kolmapäeva õhtuks koos ei ole, teeb president Reuven Rivlin valitsuse moodustamise ülesandeks kellelegi teisele.

Netanyahu ülesanne muutus ootamatult veelgi keerulisemaks esmaspäeval, kui tema ammune liitlane välisminister Avigdor Lieberman teatas,et läheb oma erakonnaga opositsiooni.

Esmaspäeva õhtul jõudis Netanyahu kokkuleppele ultraortodoksse Shasi parteiga. Eelmisel nädalal ühinesid loodava koalitsiooniga paremtsentristlik Kulanu ja veel üks ultraortodoksne erakond.

Teisipäeval jätkas Netanyahu kõnelusi rahvuslaste erakonnaga Juudi Kodu. Kokkulepe annaks Netanyahule parlamendis napi enamuse, mis tähendaks tõenäoliselt ebastabiilset valitsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles