Briti suurparteide toetus on enne valimisi jätkuvalt tasavägine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister David Cameron.
Peaminister David Cameron. Foto: Jonathan Brady/PA Wire/Press Association Images

Briti leiboristide ja konservatiivide toetus on enne kaks päeva üldvalimisi võrdne, selgus teisipäeval avaldatud uuringufirma Survation küsitluse tulemustest, edastas Reuters.

Küsitluse kohaselt on Tööpartei toetusprotsendiks 34 ning peaminister David Cameroni konservatiivide toetus 33 protsenti.

Varem päeval avaldatud Populuse arvamusküsitlus andis mõlema suurpartei toetuseks 34. Uuringufirma Ashcrofti küsitluse kohaselt on konservatiivide toetusprotsendiks 32 ja leiboristidel 30.

Kui kumbki peamine partei ei suuda viimaste valimiseelsete päevadega oma populaarsust suurendada, ei saa nad parlamendis enamust, mistõttu tuleb neil otsida koostööd väiksemate erakondadega.

Kuigi konservatiivid võivad saada napi valimisvõidu, usuvad mitmed poliitikavaatlejad, et leiboristide liidrist Ed Milibandist võib saada uus peaminister, kuna tal on kindlalt Šoti parlamenti valitavate rahvuslaste toetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles