Le Figaro: Prantsusmaa võib Mistralid uputada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-tüüpi kopterikandjad Sevastopol (vasakul) ja Vladivostok Prantsusmaal  STX Les Chantiers de l'Atlantique'i laevatehases.
Mistral-tüüpi kopterikandjad Sevastopol (vasakul) ja Vladivostok Prantsusmaal STX Les Chantiers de l'Atlantique'i laevatehases. Foto: SCANPIX

Prantsuse võimud kaaluvad võimalust uputada kopterikandjad Mistral, kui tehing Venemaaga lõplikult nurjub, kirjutas täna ajaleht Le Figaro.

«Pariis kaalub peamiste variantide seas ka laevade hävitamist. Jutt on kas nende demonteerimisest või isegi uputamisest avamerel. Sama varianti kaaluti omal ajal Prantsuse lennukikandja Clemenceau saatuse otsustamisel,» seisab artiklis.

Väljaanne rõhutab, et see oleks kõige odavam probleemi lahendamise variant, ent paljudel võib see esile kutsuda šoki. «Selline tegevus on täiesti lubamatu kasvõi austusest Saint-Nazaire'i tööliste vastu, kes need laevad ehitasid,» vahendas leht kõrge Prantsuse sõjaväelase sõnu.

Teine variant, mida Pariis kaalub, on Mistralide kasutuselevõtt Prantsuse mereväe poolt, kuid sellisel juhul tuleks vastavalt Vene poole soovidele ehitatud alused ümber ehitada ja see läheks maksma sadu miljoneid eurosid. Lisaks tuleb arvestada, et Prantsuse relvajõududel on juba kolm Mistral-klassi laeva.

«Seetõttu peavad Prantsuse võimud kõige sobivamaks probleemi lahendamiseks Mistralide müümist uuele kliendile,» kirjutab Le Figaro. Võimalike ostjate seas on ajalehe andmeil Kanada ja Egiptus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles