Politsei lasi Arlanda pommimehe vabaks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani lennufirma Pakistan Airlinesi Boeing 777 Arlanda lennuväljal.
Pakistani lennufirma Pakistan Airlinesi Boeing 777 Arlanda lennuväljal. Foto: SCANPIX

Stockholmi politsei lasi Arlanda lennuväljal hädamaandumise põhjustanud arvatava pommimehe vabaks, kirjutab ajaleht Expressen.

«Tema vastu pole piisavalt tugevaid kahtlustusi, et me saaksime teda kauem kinni pidada,» kommenteeris prokuratuuri pressiesindaja Karin Rosander.

Kanada passi omava 28-aastase pakistanlase ülekuulamine kestis aga nii kaua, et Boeing 777 jätkas koos ülejäänud reisijatega õhulendu Pakistani Karachisse, vahendas Iltalehti.

Rootsi ametivõimud maksid kinni mehe öömaja ja ta tohtis täna oma teekonda jätkata, vahendas YLE.

Lennufirmale Pakistan Airlines kuuluv Boeing 777 oli eile teel Torontost Karachisse. Lennuki pardal oli 273 reisijat. Kanada ametivõimud said esmalt hoiatava telefonikõne ühelt naiselt ja võtsid seejärel ühendust Boeing 777 kapteniga ning teavitasid teda oletatavast pommimehest.

Boeingu kapten teatas enne hädamaandumist Arlanda lennujuhtidele, et kardetavasti viibib lennukis lõhkeainet omav inimene.

Rootsi politseinikud ei leidnud lõhkekeha ega lõhkeaineid väidetud pommimehelt, pagasist ega lennukist.

Kanada ametivõimud otsivad nüüd telefoniputkast kõne teinud naist, et teha kindlaks, kas tegemist oli tahtliku libahoiatusega.

Naise võimalike motiivide kohta andmeid pole. Mees, kelle kohta ta teate tegi, lendas Pakistani, et seal abielluda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles