Video: Islamiriik avas Iraagis Mosulis luksushotelli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitlejad
Islamiriigi võitlejad Foto: SCANPIX

Äärmusrühmitus Islamiriik avas Iraagi suuruselt teises linnas Mosulis luksushotelli, kus tahetakse hakata korraldama džihadistide pulmapidusid.

Mosulit külastavatel Islamiriigi võitlejatel on nüüdsest võimalus ööbida Ninawa International hotellis, edastab The Independent.

Enne kui Mosul langes džihadistide kätte, oli nimetatud hotell välismaalaste seas üks populaarsemaid nii hea teeninduse kui interneti kättesaadavuse tõttu.

Islamiriik lasi pärast hotelli enda valdusse saamist teha ümberehitusi ning hoonelt eemaldati kõik, mis viitab mitteislamistlikule.  Hotelli aeda muudeti islamistlikumaks.

Hotellis on 262 numbrituba, kaks restorani, kaks peosaali, jõusaal, bassein ja tenniseväljak. Akendest avaneb kena vaade Tigrise jõele.

Luksushotellis on suletud need osad, mis ei ole kooskõlas Islamiriigi kehtestatud reeglitega. Samuti ei ole seal tilkagi alkoholi, kuna moslemid ei tohi alkoholi tarbida. Ka ei tohi hotellis suitseda, tantsida ja laulda.

Islamiriik tegi hotelli vallutamisest ja muutmisest video, mis jõudis sotsiaalmeediasse. Hotelli ees on näha lehvimas Islamiriigi mustvalget lippu.

Avamisel oli siiski näha ka värvikirevust, sest siis lasti lendu kümneid värvilisi õhupalle.

Džihadismiekspertide hinnangul on Islamiriigi hotellivideo propagandasõnum maailmale, et USA ja ta liitlaste õhulöögid ei ole mõju avaldanud.

Al-Qaedast eraldunud äärmusrühmitus Islamiriik on vallutanud alasid Iraagis ja Süürias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles