Venemaa nimetas USA suhtumist võidupühasse amoraalseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjakooli kadetid eile Peterburis hiiglasliku koopiaga punalipust, mis Punaarmee tõmbas 30. aprillil 1945 Reichstagi otsa.
Sõjakooli kadetid eile Peterburis hiiglasliku koopiaga punalipust, mis Punaarmee tõmbas 30. aprillil 1945 Reichstagi otsa. Foto: SCANPIX

Venemaa riigiduuma rahvusvaheliste suhete komisjoni esimees Aleksei Puškov nimetas täna Washingtoni suhtumist Teise maailmasõja võidu 70. aastapäeva sügavalt amoraalseks.

«Ühendriikide suhtumine Suure Isamaasõja võidu aastapäeva Moskvas on sügavalt amoraalne. Me andsime 27 miljonit inimelu võitluses Hitleriga. Mingisugune Obama seda läbi ei kriipsuta,» kirjutas Puškov oma Twitteri kontol.

Ühendriikide suursaadik Venemaal John Tefft ütles eile, et USA president Barack Obama loodab suhete paranemisesse Venemaaga, kui pingete allikas suudetakse kõrvaldada.

«Kuigi president Obama ei saa sel aastal (Teise maailmasõja võidu aastapäeva) tähistamisest osa võtta, tean ma, et ta loodab kahe suure riigi suhete paranemisse, kui pingete allikas on kõrvaldatud,» ütles Tefft 9. mai võidupüha eelses usutluses Interfaxile.

«Me võtsime oma esindatust kaaludes arvesse Venemaa käimasoleva Ukraina suveräänsuse rikkumise ja sama teevad mitmed meie Euroopa liitlased,» lisas ta.

Tefft kinnitas, et on uhke võimaluse üle esindada USA-d Moskvas võidu 70. aastapäeva pidustustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles