Netanyahu palus juudiasunikelt kannatust

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu palus iisraellastel säilitada rahu, kui lõpeb moratoorium juudiasunduste ehitamisele.

Kümnekuuline moratoorium lõpeb täna keskööl ning tegemist on ühe väga tähtsa punktiga Lähis-Ida rahukõnelustel, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Peaminister Benjamin Netanyahu kutsub Juudamaa ja Samaaria (Läänekalda) elanikke ja kõiki parteisid üles näitama üles mõõdukust ja vastutustunnet täna ning tulevikus, nagu nad on näidanud üles mõõdukust ja vastutustunnet kümne kuu jooksul, mil ehitustegevus külmutati,» seisis peaministri büroo avalduses.

Moratooriumi pikendamist on nõudnud Ameerika Ühendriigid, kuid Netanyahu koalitsioonipartnerid seisavad sellele vastu ning on ähvardanud valitsusest lahkuda. Palestiinlased on aga lubanud lahkuda rahukõnelustelt, kui Iisrael jätkab juudiasunduste ehitamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles