Steinmeier: NATO ja Venemaa alustavad taas sõjalise info vahetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa ja Vene välisministrid Volgogradis.
Saksa ja Vene välisministrid Volgogradis. Foto: Vasily Maximov/AP

Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier kinnitas sõjalise info vahetamise taasalustamist NATO ja Venemaa vahel.

«Jätkame sõjalise informatsiooni vahetamist, mis mulle näib mõlemale poolele oluline olevat,» lausus Steinmeier Venemaal Volgogradis ühisel pressikonverentsil oma Vene ametivenna Sergei Lavroviga.

«Mis puudutab NATO-Vene kontakte, tegin NATO välisministrite läinudaastasel kohtumisel ise jõupingutusi nende jätkamiseks, ent ülekaalus olid hääled, mis pidasid aastakümneid eksisteerinud otseliini avatuna hoidmist järeleandmiseks. Minu meelest oli see vale seisukoht,» lausus Saksa esidiplomaat.

Steinmeier ütles, et talle näib kontaktide jätkumine mõlema poole huvides, sest eksisteerib konflikt. «Selles pole küsimustki. Sellises olukorras võivad mõned sammud leida valesti tõlgendamist. Ukraina kriisi taustal on mõlemad pooled hoogustanud sõjalisi õppusi. Otseliini olemasolu on oluline, et mõlemad pooled saaksid õppuste kohta infot.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles