Põlissoomlaste juht rõõmustab Suurbritannia euroskeptilisuse üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Soini.
Timo Soini. Foto: SCANPIX

Suurbritannia valimiste lävepakuküsitluste tulemused on Euroopa Liidu arengu seisukohast paljulubavad, ütles Soome erakonna Põlissoomlased juht Timo Soini.

Briti peaministri David Cameroni konservatiivid on lähedal absoluutse enamuse võitmisele Briti parlamendis, rahvusringhäälingu prognoos ennustab erakonnale alamkojas 325 kohta.

«On eriti hea, et Suurbritannia esindatud mõistuse hääl liigub edasi. See tähendab, et tehakse vähem, ent paremat,» lausus Soini usutluses Soome telekanalile MTV.

Põlissoomlaste juhi hinnangul on vabakaubandusliit ja koostöö vajalik, kuid EL peaks töötama alt-üles, mitte ülalt-alla.

BBC prognoosi kohaselt saavad konservatiivid 325, Tööpartei 232 ja Šoti Rahvuspartei 56 kohta parlamendis. Valimisjaoskondade sulgemise järel avaldatud lävepakuküsitluste tulemused ennustasid konservatiividele 316 ja leiboristidele 239 kohta. Parlamendienamuseks läheb vaja 326 kohta.

Cameron lubas peaministriks saades korraldada 2017. aastal rahvahääletuse EL-is jätkamiseks. Enne seda kavatseb ta pidada läbirääkimisi Briti liikmesuse tingimuste muutmiseks.

Eile selgus, et Soome uue valitsuse moodustamisse kaasab valimisvõidu saanud Keskerakonna juht Juha Sipilä lisaks Koonderakonnale ka Põlissoomlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles