Putini mootorratturid hirmutavad lapsi Läänega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa opositsionäär Aleksei Navalnõi väidab oma raportis, et Kremli-meelne tsiklimeeste organisatsioon Ööhundid on viimase poolteise aasta jooksul saanud ligi 56 miljonit rubla toetust. Selle raha eest on jõuk korraldanud lastele hulgaliselt lääne-vastaseid teatritükke.

Ööhundid kasutavad noorsoo kasvatamiseks Nõukogude ajast pärinevaid pühadeetendusi ehk «novogodnõe jolki»`sid, mille kangelasteks olid algupäraselt muinasjututegelased, kes ei jutlustanud mitte poliitikast, vaid sõprusest ja armastusest. Raporti väitel oli nimelt etenduste tarvis suunatud 12,5 miljonit rubla.

Etendustes figureerivad lääneriikide inimesed kurjade vandenõulastena, kelle südameasjaks on panna paika Venemaa ja selle kultuur. «Venemaa vabadus tuleb hävitada, slaavi rahvad peab aheldama. Rahu sünnib nende vere peal ja kes ei nõustu, peavad surema,» kõlavad read ühe läänlast kehastava tegelase suust, kes mängis mootorratturite korraldatud uusaastaetenduses.

Samalaadne tükk Moskvast lõunas Lipetskis sisaldas ameeriklastest tegelaskujusid, kes ähvardavad venelasi sanktsioonidega. Nood uhkustasid seepeale oma riigi tuumaarsenaliga ja mõistsid hukka «lääne rumaluse».

Ühe tunamullu lavastatud tüki sisuks oli lugu, kuidas New Yorgi vabadussammas röövib venelaste lumeprintsessi ehk Snegurotška. Lõpuks saabub siiski triumf ja võidukad venelased kuulutavad: nad alistavad kõik oma vaenlased, ükskõik kuidas välismaalased ka ei püüaks. 

«Me tahame luua alternatiivi välismaisele mõjudele,» tsiteeris RIA Novosti jõugu juhti Aleksander Zaldostanovit, hüüdnimega «Kirurg». «Etenduste hariduslik eesmärk on väga tähtis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles