ISIS meelitab vabatahtlikke: saate tänavalt granaate osta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Terrorigrupi Islamiriik (ISIS) avaldatud 100-leheküljeline ingliskeelne teos «Islamiriik» annab potentsiaalsetele liitujatele aimu sellest, milline hakkab nägema välja vabatahtliku võitleja argipäev. 

Peale kohalejõudmist saadetakse värvatud jalamaid väljaõppelaagrisse, kus nad läbivad intensiivse relvatreeningu. Samuti tehakse tutvust tehnikatega, kuidas mitte murduda ülekuulamisel ja kuidas koostada võltsdokumente.

Päev algab kell viis hommikul, millele järgneb palvus ja tunniajane Koraani õppimine. Seejärel tulevad füüsilised harjutused. Terve päev on täidetud nii sõjalise kui ideoloogilise treeninguga, nii et magama saavad nekrutid alles kell 10 õhtul.

Enne rindele saatmist korraldatakse noortele programmi läbinud võitlejatele spetsiaalne tseremoonia. Kannatlikud peavad olema need, kes soovivad saada enesetapupommitajateks. «Nad pannakse ootejärjekorda,» kirjutab raamat.

Teos kirjeldab elu ISISe võitlejana kui relvaarmastajate unelmat, kust ei puudu siiski oma puhkehetked. Raamat lubab, et sõdurid saavad rindelt ka vabu päevi. Sõdurid saavad kasutada seda aega selleks, et osta linnatänavatelt näiteks jäätist, soovitavad autorid. Samuti reklaamitakse, et soovijad võivad hankida lahingranaate otse tänavamüüjate käest. «Mehed peavadki niimoodi elama,» kiidab teos. 

Organisatsioon rõhutab korduvalt, et nende suhtumine relvadesse kujutab endast tõelist põhiõigust. «Ja need luuseritest ameeriklased arvavad, et neil on vabadus: naeruväärne!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles