Vene siseminister: politseinikeks saavad vaid parimatest parimad

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Rašid Nurgalijev
Siseminister Rašid Nurgalijev Foto: SCANPIX

Venemaa siseministri Rašid Nurgalijevi sõnul saavad politseinikeks üksnes parimatest parimad.

«Meie jaoks on praegu väga oluline, et meie juurde tuleksid parimatest parimad. Selleks, et tulevasi kaastöötajaid valida, viime läbi hoolika selektsiooni,» jutustas minister Pervõi Kanali uudistesaatele Vremja.

Politseiniku kandidaat peab läbima kolmeastmelise valiku. Esimene etapp on traditsiooniline ankeetküsitlus, teine on ümberatesteerimine ja kolmas käenduse instituut.

«Meie jaoks on kõige tähtsam kriteerium, kas inimene on meie kaastöötajaga rahul ja kas ta tunneb ennast turvaliselt – just see on tähtsaim kriteerium,» jutustas minister.

Nurgalijevi jutu järgi kavatseb politseiamet hakata inimesi regulaarselt küsitlema, et saada teada rahva arvamust politseinike tööst. Rahulolematust saad väljendada, kui helistada telefoninumbril 02 või «kuumale liinile», mille sisseviimist soovitas president Dmitri Medvedev.

Seadusprojekt «Politseist» valmis riigipea initsiatiivil ja seoses siseministeeriumi reformimisega. Alates 7. augustist said seda interneti kaudu leheküljel www. zakonoproekt2010.ru kommenteerida ka tavakodanikud. Siseministeeriumi teatel kirjutati üle 15 000 kommentaari ja enamik neist olid positiivse iseloomuga.

President Medvedev teavitas siseministeeriumi laiaulatuslikest muudatustest eelmise aasta lõpus ja seda pärast mitmeid korrakaitsejõudude töötajate sooritatud ja laia kõlapinda saanud kuritegusid.

Detsembris 2009 allkirjastas riigipea ukaasi, mis sisaldab näiteks rotatsiooni ministeeriumi juhtkonnas, personali 20-protsendist vähendamist 2012. aastaks ja muid abinõusid.

Vene miilitsast saab politsei 1. jaanuarist 2011.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles