New Yorgi lähedal suleti rikke tõttu tuumareaktor

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi lähedal asuv Indian Pointi tuumajaam suleti pärast tulekahju. Kohalikud kuulsid plahvatust ja nägid jaamast tõusvat suitsu.
New Yorgi lähedal asuv Indian Pointi tuumajaam suleti pärast tulekahju. Kohalikud kuulsid plahvatust ja nägid jaamast tõusvat suitsu. Foto: SCANPIX

Ühendriikides New Yorgi osariigis suleti laupäeval rikke tõttu Indian Pointi tuumajaama reaktor, teatasid võimuesindajad ja energiaettevõte.

Muunduririkke tõttu süttis ka põleng, mis õnnestus kustutada enne, kui see oleks suuremat kahju tekitanud.

Ettevõtte esindajate sõnul peatus reaktor turvaliselt. New Yorgi osariigipolitsei esindaja kinnitas, et vahejuhtumis keegi viga ei saanud. Samuti ei tekkinud ohtu keskkonnale ega töötajatele.

Tuumajaam asub New Yorgi linnast põhja pool Buchananis ja seal töötab tuhatkond inimest.

Kohaliku telekanali WABC teatel oli enne rikketeadet jaamast kuulda valju müra ja näha suitsu.

Telekanali CNN andmetel kustutasid põlengu sprinklerid ja reaktor peatas ise automaatselt töö. Ettevõtte esindajate sõnul jätkas teine reaktor tavapärast tööd ja sellega probleeme pole.

USA Tuumaregulatsioonikomisjoni (NRC) esindaja Eliot Brenner ütles, et põleng kustutati paarikümne minutiga ja selliseid asju juhtub aeg-ajalt ikka.

«See ei ole midagi ennekuulmatut. Kõik toimis täpselt nagu pidigi,» kiitis Brenner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles