Jeemenis randus WFP abilaev 300 000 liitri kütusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni presidendile Abedrabbo Mansour Hadile lojaalsed lapssõdurid
Jeemeni presidendile Abedrabbo Mansour Hadile lojaalsed lapssõdurid Foto: SCANPIX

Jeemenis randus ÜRO Maailma Toiduprogrammi (WFP) laev, tuues konfliktist räsitud riiki hädavajalikku abi, eelkõige kütust, teatas agentuur avalduses.

«Abilaev randus laupäeval Jeemeni lääneosa sadamalinnas Hodeidas osana jõupingutustest "avada uus humanitaarabiliin konflikti tõttu kannatavatele tsiviilisikutele», teatas WFP.

Jeemenis puhkes märtsis relvakonflikt, milles on vastamisi riigi praegust presidenti Abedrabbo Mansour Hadit toetavad jõud ning šiiamässulised huthid ja neid toetavad ekspresidendile Ali Abdullah Saleh´le lojaalsed väed.

Saudi Araabia alustas õhurünnakuid huthide vastu 26. märtsil. Ar-Riyadi juhitavasse koalitsiooni kuulub 10 riiki.

Maailma Toiduprogrammi teatel transportis laev MV Amsterdam Jeemenisse 300 000 liitrit kütust ja varusid abiorganisatsioonidele. Teine laev toimetab pühapäeval riiki veel 120 000 liitrit kütust.

«See Jeemenis tegutseva ÜRO humanitaaroperatsiooni läbimurre võimaldab meil jõuda sadade tuhandete inimesteni, kes vajavad hädasti toiduabi,» sõnas WFP direktor Jeemenis Purnima Kashyap.

Saudi Araabia tegi mõne päeva eest ettepaneku kehtestada Jeemenis viiepäevane humanitaarvaherahu. Ar-Riyadi teatel algab see teisipäeval. Jeemeni šiiamässulised teatasid pühapäeval vaherahuga nõustumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles