Jeemeni kohal jäi kadunuks Maroko hävitaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni šiiamässuline sadamalinnas Adenis.
Jeemeni šiiamässuline sadamalinnas Adenis. Foto: SCANPIX

Jeemeni kohal jäi pühapäeval kadunuks Saudi Araabia juhitud liitlaste õhulöökides osalenud Maroko hävitaja F-16, vahendas uudisteagentuur Reuters.

Maroko sõjaväe ametliku teadaande kohaselt pole veel teada, kas kohaliku aja järgi kella kuue ajal õhtul tabamuse saanud lennuki piloodil õnnestus katapulteeruda.

«Samasse eskaadrisse kuulunud teise hävitaja lendur ei näinud, kas piloodil õnnestus välja hüpata,» kirjutati avalduses.

Alustatud on juhtunu uurimist.

Saudi Araabia kuningas Salman kaitses pühapäeval sõjalist operatsiooni, mida Ar-Riyad alustas 26. märtsil Jeemeni šiiamässuliste ja ekspresidendile Ali Abdullah Saleh'le lojaalsete vägede vastu eesmärgiga taastada riigis eksiili pagenud president Abedrabbo Mansour Hadi võim.

Ar-Riyadi juhitavasse koalitsiooni kuulub 10 riiki.

Salmani sõnul on saudide operatsioon hoidnud ära Jeemeni muutumise «terrorismi, lahkhelide ja sisevõitluse tandriks», nagu on juhtunud mõnedes teistes riikides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles