Duda: Komorowski tegi kolmes küsimuses kannapöörde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola president Bronislaw Komorowski.
Poola president Bronislaw Komorowski. Foto: SCANPIX

Poola president Bronislaw Komorowski tegi kannapöörde seisukohtades ühemandaadiliste ringkondade, erakondade riigieelarvelise rahastamise ja maksude küsimuses, ütles opositsiooni presidendikandidaat Andrzej Duda esmaspäeval.

Komorowski teatas esmaspäeval, et plaanib korraldada referendumi ühemandaadiliste valimisringkondade loomiseks, erakondade riikliku rahastamise tühistamiseks ning maksuseaduse muutmiseks.

Pühapäeval peetud presidendivalimiste esimeses voorus saavutas üllatuslikult võidu opositsioonilise Seaduse ja Õigluse (PiS) toetusega Duda, kogudes 34,8 protsenti häältest. Komorowskit toetas 32,2 protsenti valimas käinutest.

Teine voor peetakse 24. mail.

«Eilsed lävepakuküsitlused põhjustasid president Komorowski suhtumises ühemandaadilistesse ringkondadesse, maksudesse ja parteide riigieelarvelisse rahastamisse kannapöörde,» lausus Duda PAP-ile.

Duda sõnul ei ole riigipea seni eelseisvatest muudatustest sõnagi rääkinud. «President on kõiki, kes esitasid seda tüüpi algatusi, patroniseerivalt kohelnud,» sõnas Duda.

PiS-i presidendikandidaat ütles pühapäevaseid valimistulemusi kommenteerides, et tema võidu taga on rahva ootus riigi tervenemise järele.

Ta ütles, et on valmis kohtuma Paweł Kukizega, kes jäi 20-protsendise toetusega esimeses voorus kolmandaks.

Duda märkis, et tal on Kukizega sarnased vaated rahvahääletusele ning on valmis temaga arutama ühemandaadiliste ringkondade teemat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles