Galerii: Pablo Picasso maali eest maksti ligi 180 miljonit dollarit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania kunstniku Pablo Picasso maal müüdi New Yorgis toimunud Christie´s oksjonimaja oksjonil rekordilise 179 365 000 miljoni dollari (160 miljonit eurot) eest.

Picasso 1955. aasta maal «Les femmes d'Alger (Version O)» on nüüd läbi ajaloo kõige kallim oksjonil müüdud kunstiteos, edastab Reuters.

Oksjonimaja maalieksperdid pakkusid selle teose hinnaks umbes 140 miljonit dollarit, kuid hind kujunes suuremaks.

Maali «Les Femmes d'Alger» peetakse nüüdiskunsti üheks meistriteoseks. Sellel kubistlikul teosel  on kujutatud alasti kurtisaane, mis oli Picasso maalidel levinud teema.

1973. aastal surnud Picasso tegi selle maali oma sõbra ja rivaali, Prantsuse kuulsa impressionisti Henri Matisse`i mälestuseks.

Picasso maalid on kunstiturul väga nõutud ning neist vähesed on erakollektsioonides.

Eelmine maali oksjonirekord kuulus Francis Baconi triptühhonile «Three Studies of Lucian Freud», mis müüdi 2013. aasta novembris 142,4 miljoni dollari (128 miljonit eurot) eest.

Wikipedia: Pablo Ruiz Picasso (25. oktoober 1881 Málaga, Hispaania – 8. aprill 1973 Mougins (Cannes´i lähedal), Prantsusmaa) oli hispaania kunstnik, kubismi rajaja. Ta tegeles peamiselt maalikunstiga, kuid tegi ta ka lavakujundusi ja illustreeris raamatuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles