ÜRO: Paraguays ei suudetud kaitsta kümneaastast vägistamisohvrit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ÜRO lastekaitseekspertide sõnul ei suutnud Paraguay ametnikud ja medtöötajad kaitsta kümneaastast vägistamisohvrit, kuna tüdrukule ei tehtud õigeaegselt aborti.

Lastekaitsjate andmetel on lapse rasedus jõudnud viienda kuuni, edastab AFP.

ÜRO teates seisab, et Paraguay võimude vastutustundetu käitumine on toonud kaasa inimõigusrikkumisi ning seadnud ohtu tüdruku vaimse ja füüsilise tervise. Samuti takistab rasedaks jäämine ta kooliõpinguid ning tulevikuväljavaateid.

Politsei teatel vägistas lapse ta 42-aastane kasuisa Gilberto Benitez Zarate, kes möödunud nädalalõpul Asuncionis arreteeriti. Ta paigutati üksikkongi, et teised kinnipeetavad teda ära ei lintšiks. Tüdruku emale esitati süüdistus lapse hooletusse jätmises.

Kümneaastane rase on Asuncionis Punase Risti haiglas arstide hoole all. Tüdruku kaitseks toimus protestimeeleavaldus.

Paraguay tervishoiuminister Antonio Barrios sõnas meediale, et abort on välistatud ning ta loodab, et tüdruku rasedus lõppeb hästi.

Lõuna-Ameerikas asuvas Paraguays on katoliku kiriku mõju tugev ning raseduse katkestamine on seadusega keelatud. Aborti tohib teha vaid juhul kui ema elu on ohus.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) teatel on arenguriikides üsna palju lapsrasedaid, kelle elu on raseduse tõttu ohus ning Paraguay juhtum ei ole erand.

6,8 miljoni elanikuga Paraguays jääb aastas rasedaks umbes 600 alla 14-aastast tüdrukut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles