Bangladeshis hakiti surnuks juba kolmas ilmalik blogija

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsis tapetud blogija leinav perekond.
Märtsis tapetud blogija leinav perekond. Foto: SCANPIX

Matšeetedega relvastatud maskides jõuk hakkis teisipäeval Bangladeshi kirdeosas surnuks ilmaliku blogija, tegemist on kolmanda taolise rünnakuga sel aastal.

"Maskides ründajad hakkisid Sylheti linnas Ananta Bijoy Dasi matšeetedega surnuks kella 8.30 paiku täna hommikul. Meile teadaolevalt oli ta kirjanik," ütles Sylheti politsei asekomissar Faisal Mahmud uudisteagentuurile AFP.

Bangladeshi blogijate ühingu esimees Imran Sarker rääkis ajakirjanikele, et Das  oli ateist ja kirjutas blogipostitusi veebilehele Mukto-Mona. Veebilehte modereeris varem Bangladeshis sündinud USA kodanik Avijit Roy, kes hakiti samasuguses rünnakus surnuks veebruaris pealinnas Dhakas. Vaid nädal tagasi võttis India Al-Qaeda vastutuse Roy tapmise eest 26. veebruaril. Rünnakus sai raskelt vigastada ka blogija naine. Rünnakus süüdistatuna on kinni peetud üks islamiäärmuslane.

Dasi sõber Debasish Debu kinnitas AFPle, et islamistid olid Dasi viimastel kuudel ähvardanud ning ta oli lisatud nende musta nimekirja.

Mukto-Mona praegune moderaaor Farid Ahmed elab Kanadas.

Märtsis tapeti samasuguses rünnakus veel üks ateistist veebipäeviku pidaja Washiqur Rahman. Tema tapmises süüdistatakse kaht islamikooli õpilast.  

Bangladesh on ametlikult ilmalik riik, ent üle 90 protsendi selle 160 miljonist elanikust on moslemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles