Duumasaadik: vene keele populariseerimine on takerdunud rahapuudusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Jevgebi Voodolazkin Novosibirskis rahvusvahelisel venekeelse etteütluse kirjutamise üritusel "Totalnõi diktant".
Kirjanik Jevgebi Voodolazkin Novosibirskis rahvusvahelisel venekeelse etteütluse kirjutamise üritusel "Totalnõi diktant". Foto: SCANPIX

Vene keele kandjate arvu vähenemine maailmas annab tunnistust nn Vene maailma kollapsist ning selle olukorra parandamiseks tuleb midagi ette võtta, leiab riigiduuma SRÜ, Euraasia ja kaasmaalaste komisjoni esimees Leonid Slutski.

Leonid Slutski. Foto: Scanpix
Leonid Slutski. Foto: Scanpix Foto: Isakova Anna/TASS

«1980. aastate lõpus elas maailmas umbes 350 miljonit venekeelset inimest, nüüd on neid umbkaudu 270 miljonit. Niisugune kahanemine lubab kahjuks põhjendatult kõnelda Vene maailma kollapsist. Just meie põlvkond saab seda kahanemist kas peatada või kasvule keerata, vastupidisel juhul see tendents jätkub,» ütles Slutski Venemaa ühiskondliku koja kuulamistel.

Duumasaadiku sõnul tuleb selleks suurendada vene keele toetamise eest vastutavate struktuuride, ennekõike Rossotrudnitšestvo rahastust.

«Programmiliseks tegevuseks napib raha katastroofiliselt. Rossotrudnitšestvo meenutab täna head autot, mis teab, kuhu ja kuidas sõita, kuid mille paak on tühi,» tõdes Slutski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles